Inhoud

Meer informatie

Een draadloos netwerk beveiligen

In dit artikel van Tekstenuitleg leer je een draadloos netwerk beveiligen met diverse technieken zoals WEP of WPA encryptie, en MAC address filtering. De Linksys WRT54G router is als voorbeeld gebruikt.

Leren.nl - Beveiligen

Leren.nl selecteert kwalitatief hoogstaande artikelen, cursussen en websites op diverse gebieden. In de categorie beveiliging zijn artikelen opgenomen over het aanleggen en beveiligen van een thuisnetwerk.

Microsoft.com - Beveiliging

De beveiliging homepage van Microsoft is het startpunt voor Windows gebruikers als zij hun computer (eenvoudig) willen beveiligen. De site bevat onder andere uitleg over de Windows firewall en automatische updates, nieuws en tal van updates voor andere Microsoft software.

Mijnhomepage.nl - Computer beveiligen

In het computer beveiligen artikel van Mijnhomepage.nl staan algemene tips voor het beveiligen van je computer en links naar programma's die je kunnen helpen allerhande plagen buiten de deur te houden.

AVG - Gratis virusscanner

Als gebruiker van de AVG Free edition kan ik melden dat dit een lichte virusscanner is met regelmatige snelle updates. De virusscanner is van alle gemakken voorzien, zoals het scannen van inkomende en uitgaande email, geplande scanbeurten en automatische virusdetectie. En gratis!

Sygate - Gratis firewall

De personal firewall van Sygate is gratis voor thuisgebruikers. Sygate personal firewall beschermt je computer tegen DOS aanvallen, trojans en hackers. En gratis!

Leren.nl - Kinderen en veilig internetten

Gisteravond nog zag ik op televisie een reportage over hoe slecht ouders op de hoogte zijn van wat hun kinderen uitspoken op internet. In de rubriek Kinderen en Veilig Internetten zijn artikelen, websites en cursussen opgenomen die je als ouder wegwijs maken in de mogelijkheden om je kind te limiteren in zijn mogelijkheden op internet. Daarnaast dmeldpunten, uitleg , tips en cursussen rond dit actuele onderwerp.