Inhoud

De beste internet provider

Wat is de beste internet provider? Op deze vraag bestaat helaas geen eenduidig antwoord. Voor de meeste mensen zijn kosten de eerste afweging bij het kiezen van een internet provider, omdat de diensten van de verschillende internet providers natuurlijk niet fundamenteel verschillen. Ze leveren internet, en dat moet werken. De goedkoopste is dus meestal de "beste". Wat een provider interessanter kan maken zijn (tijdelijke) aanbiedingen en de verkoop van pakketten met internet, telefonie en digitale televisie (triple play) in een.

Natuurlijk is service ook een aspect van een internet provider. Als er iets niet werkt is het prettig om vriendelijk te woord gestaan te woorden en snel een oplossing te hebben. In het serviceniveau bestaan zeker verschillen en die kun je vinden door goed op internet te zoeken naar ervaringen.

Met de kennis uit dit artikel zou je in staat moeten zijn om zelf de voor jou beste provider uit te kiezen. Daarnaast kunnen de volgende sites je een handje op weg helpen.

Speedtest.nl - Speedtest.nl houdt snelheidsstatistieken bij van breedbandverbindingen in Nederland. Je moet je inschrijven om deze statistieken te bekijken en je kan ook zelf bijdragen door je eigen verbinding te laten testen.

consumentenbond.nl - De consumentenbond publiceert zo nu en dan interessant onderzoeken en wetenswaardigheden over breedband providers. De artikelen van de consumenten bond zijn vaak sterk op service gericht.