Inhoud

Provider kiezen, waarop letten?


Als je een internet provider gaat kiezen is het handig om even aandacht te besteden aan onderstaande punten, zodat je zeker weet dat je geen kat in de zak komt, of dat je duurder uitkomt dan je gedacht had.

Aanbiedingen

Lees speciaal bij goedkope aanbiedingen goed de bijbehorende voorwaarden. Er worden vaak aanbiedingen gedaan die maar voor beperkte tijd geldig zijn en je kunt je nog lelijk verkijken op de totale kosten, omdat de beperkt geldige advertentieprijs vaak het meest prominent gedrukt staat en je snel over het later geldende, hogere tarief heen kijkt.

Aanbieding internet provider

Let op wat het echte tarief is. Deze 20 euro per maand is maar beperkt geldig.

 

Voorwaarden en FAQ

In de voorwaarden leest je bijvoorbeeld hoe lang een bepaalde korting geldt, zodat je er niet na 3 maanden achter hoeft te komen dat je abonnement opeens duurder is geworden. Verder staat er in voorwaarden en of FAQs wat de opzegtermijn is, welke kosten er verbonden zijn aan bepaalde services (veranderen lijnsnelheid, opzeggen abonnement, email of telefoon support, etc.) en wat er gebeurt als je een eventueel datalimiet overschrijdt.

Datalimiet

Internet providers willen de hoeveelheid data dat over hun netwerk gaat zoveel mogelijk beperken, omdat dataverkeer een kostenpost is. De ene provider stelt een maandelijks maximum aan dataverkeer en de andere hanteert een "Fair Use Policy".  Als je een "heavy user" bent is het aan te raden wat de regels omtrent dataverbruik zijn.

Bij een harde limiet (meestal een x aantal gigabytes) op het dataverkeer hoort vaak een regeling die vertelt wat er gebeurt als je de limiet overschrijdt. Deze kunt je in voorwaarden en/of FAQ vinden.

Als de internet provider geen duidelijke limiet stelt aan het dataverkeer, geldt er vaak een Fair Use Policy. Een Fair Use Policy (FUP) is een overeenkomst die op vaak minder concrete wijze aangeeft hoeveel dataverkeer je mag veroorzaken per maand. Het is daarom, zeker voor heavy users goed om na te gaan wat de internet provider"fair use" vindt. Over het algemeen zijn providers vrij soepel met hun Fair Use Policy en overschrijdt je de 'limiet' niet gauw, tenzij je zéér veel dataverkeer veroorzaakt. Een provider behoudt zich met een FUP meestal wel het recht voor om je te wijzen op je verbruiken om maatregelen te nemen als je een bepaalde hoeveelheid structureel overschrijdt.

Apparatuur

Veel providers bieden bij abonnementen gratis of goedkoop apparatuur aan. Bekijk in de voorwaarden wat er gebeurt als bijvoorbeeld de modem stuk gaat. Hoe snel wordt-ie vervangen en wie is er verantwoordelijk voor het plaatsen van een nieuwe?

Internet delen

Wil je je internetverbinding delen met meerdere computers, dan kun je kiezen voor een modem en router in één. je kunt hierop meerdere pcs aansluiten die dan tegelijk kunnen internetten. Internet providers bieden meestal ook een draadloze modem/router aan.

Wil je met slechts 1 computer tegelijk op internet, dan kunt heb je genoeg aan een gewone modem.

Storingen

Soms kunt je het vinden op de website van de provider, soms wordt er zelfs mee gepronkt en soms wordt er met geen woord over gerept: downtime, het aantal uren/minuten per kwartaal/halfjaar/jaar dat de internetverbinding niet beschikbaar is geweest voor de abonnees, ofwel hoe lang er storing is geweest.

Storingen zijn altijd vervelend als je ze niet verwacht. Als je echt wil weten hoe de vork in de steel zit bij een bepaalde internet provider dan kun je sites als Tweakers.net afschuimen op zoek naar ervaringen, of je kunt als echte "prosumer" een internet provider mailen en vragen of en hoe storingen van te voren aangegeven worden en wat hun downtime is geweest.

Extra's

Sommige internet providers leveren extra diensten die inbegrepen zijn bij het ADSL- of kabelabonnement.

Webruimte

Sommige providers bieden een hoeveelheid webruimte aan voor het plaatsen van je persoonlijke website of voor het online bewaren van wat bestanden.

Email

Bij alle providers krijgt je een of meer emailadressen, al dan niet via POP3 bereikbaar of via het web.

Spamfilter

Soms wordt een spamfilter aangeboden. Hiermee worden je emailberichten al bij de provider gescand op spam. De spam wordt weggegooid en alleen de gewenste mail belandt in je inbox. Meer over spam...

Heb ik een telefoonaansluiting nodig?

Dat hangt af van de technologie die je gekozen hebt. Voor glasvezel en kabel internet heb je sowieso geen telefoonaansluiting nodig, maar voor DSL verbindingen wel. De kosten voor de telefoonverbinding worden soms los gerekend en komen bij het abonnementsgeld als je zelf nog geen telefoonaansluiting hebt.