Inhoud

Spam voorkomen en bestrijden

spam(de ~ (m.), ~s) 1 ongevraagde e-mail, m.n. reclame => junkmail bron: http://www.vandale.nl spam 1. The proprietary name of a type of tinned meat consisting chiefly of pork; bron: http://dictionary.oed.com

Ik zal in dit stuk de eerste van de twee betekenissen bespreken. Het feit dat je deze pagina bezoekt geeft aan dat je waarschijnlijk weet wat spam is en er wel eens last van hebt gehad. Net zoals je in de echte wereld af en toe ladingen ongewenste post krijgt van allerlei bedrijven en personen zijn er op internet bedrijven en personen die liefst zo veel mogelijk reclame naar zoveel mogelijk emailadressen sturen.

Spam

Het voordeel dat spammers hebben bij het gebruik van inernet is dat ze met én druk op de knop een bericht volledig gratis naar miljoenen adressen tegelijk kunnen sturen. Stel dat van 1 miljoen mensen er 0,1 procent reageert dan zijn dat nog steeds 1000 mensen! Het is dus niet voor niets dat er zoveel gespammed wordt. Het is dus ook niet voor niets dat spam stoppen zo moeilijk is. Het voorkomen van spam is daarom ook beter dan het bestrijden van spam, omdat de methodes om spam écht te stoppen vaak geen nut meer hebben als een emailadres al bekend is bij een hoop spammers. In deze uitleg ga ik in op het voorkomen en bestrijden/stoppen van spam.