Inhoud

Meer informatie

Leren.nl - Zoeken op het web

Met de artikelen en cursussen uit de rubriek zoeken op het web van Leren.nl kun je meer te weten komen over onder andere zoeken op internet, verschillende zoekmachines, zoektechnieken en zoekrobots.

Searchenginewatch.com - How search engines rank web pages

Searchenginewatch is een grote site met artikelen en discussie over zoekmachines en met name het optimaliseren van webpagina's voor bepaalde zoekmachines. Het artikel How search engines rank webpages geeft een algemeen beeld van de methoden die een zoekmachine gebruikt om de positie van een pagina te bepalen in de zoekresultaten.

Seoguru.nl

De zoekmachine handleiding van Seoguru leert je hoe je een website moet optimaliseren voor het zoekmachines. De handleiding staat vol met tips over het opmaken van content, het gebruik van meta-tags, frames, zoekwoorden en meer. In twaalf stappen leer je het SEO proces en weet je - aldus Seoguru - waarschijnlijk een hoop meer van zoekmachine-optimalisatie dan de concurrentie.

Jeroen.com - Zoekmachines

In het artikel over zoekmachines gaat Jeroen.com in op de geschiedenis van de zoekmachine, Nederlandse en Belgische zoekmachines en de werking van zoekmachines. Daarnaast bevat het artikel uitleg over het optimaliseren van een website voor de zoekmachines, submittools en zoekmachine spamming.