Inhoud

Meer informatie

Meer informatie over het zelf maken van een website vind je op onderstaande website.

World Wide Web Consortium (W3C)

Het W3C is een organisatie die technologiën, standaarden en richtlijnen ontwikkelt voor het web. Je kunt er onder andere de HTML 4.01 specificatie vinden. Dit is de HTML versie die voor het template gebruikt is. Omdat talen leren uit een specificatie vrij ingewikkeld is biedt W3C ook HTML cursussenen CSS cursussen die voor beginners te begrijpen zijn. W3C is de autoriteit op HTML gebied en tal van andere webstandaarden en daarom een onmisbare bron voor mensen die serieus aan de slag willen met webontwerp. Doe er je voordeel mee!

Leren.nl - Website maken

Leren.nl selecteert kwalitatief hoogstaande artikelen, cursussen en websites op diverse gebieden. In de categorie website maken vind je interessante artikelen en cursussen over het zelf maken van een website en gerelateerde onderwerpen, waaronder het promoten van en website, het exploiteren van een website, CSS en web hosting.

Howstuffworks.com

In het artikel How web pages work van de Amerikaanse site Howstuffworks.com leer je op een leuke manier over de werking van webpagina's in het algemeen, over HTML en over het online zetten van je eigen website.

Webmasterworld.com

Webmasterworld is een forum met waar veel professionele webmasters discussiëren over tal van webmaster-gerelateerde onderwerpen, waaronder ook HTML, CSS en browsers. Als beginner kun je terecht in het New to web developmentsubforum. Je moet je wel eerst inschrijven voordat je een vraag kunt stellen.

Mijnhomepage.nl

In de CSS cursus van Mijnhomepage.nl leer je als beginner omgaan met CSS, tot nu toe de beste manier om de opmaak van je pagina's centraal te regelen. Het artikel bespreekt onder andere het linken naar een externe stylesheet , fonts, kleuren, classes, id's en lijsten.