Inhoud

Meer informatie

Draadloos netwerk beveiligen

In het atrikel een draadloos netwerk beveiligen lees je over het beveiligen van een netwerk met diverse technieken, waaronder (WPA of WEP) encryptie en MAC adres filtering. Als voorbeeld is de Linksys WRT54G router gebruikt.

Leren.nl - Draadloze netwerken

Leren.nl selecteert kwalitatief hoogstaande artikelen, cursussen en websites op diverse gebieden. In de rubriek draadloze netwerken vind je interessante artikelen en cursussen over het aanleggen van een draadloos netwerk en beveiliging op een draadloos netwerk.

About.com - Wireless technolgy and services

De mega-site About.com heeft een aparte sectie van zijn site gewijd aan draadloze netwerken. Deze subsite gaat in op verschillende aspecten van draadloze netwerk, waaronder het installeren van een draadloos netwerk, het beveiligen van een draadloos netwerk en draadloze specificaties.

Microsoft.com - WIFI-netwerk installeren

Het installeren van een WIFI (draadloos) netwerk uitegelegd door Microsoft. Naast de installatie vertelt Microsoft over draadloze technieken en apparatuur en het aansluiten van notebooks en pocket pc's.

Surfnet - Cookbook wireless LAN thuis

In het PDF document Cookbook wireless LAN thuis worden de termen die je tegenkomt bij het installeren of aanschaffen van een draadloos netwerk verklaard. Bovendien wordt ingegaan op de verschillende draadloze specificaties, op beveiliging en op het instellen van een Windows XP computer voor draadloos internet. Voor het bekijken van dit document is het gratis programma Adobe Reader vereist.