Inhoud

Netwerkapparatuur installeren

Elke computer of laptop die draadloos internet wil ontvangen vanaf de router, moet voorzien zijn van een draadloze netwerkkaart. Zoals eerder gezegd kan dit een PCI kaartje zijn of PCMCIA kaartje. Een PCI kaart kan je installeren in een PCI slot in een PC. Een PCMCIA kaartje is een klein kaartje ter grootte van een bankpas (maar wel dikker) dat je in een sleuf kan schuiven. Laptops zijn vaak voorzien van een 'PCMCIA slot'.

Linksys WMP54G draadloze PCI netwerkkaart installeren

De Linksys PCI draadloze netwerkkaart laat zich vrij gemakkelijk installeren. We hoeven de kaart alleen in de PC te schroeven en Windows XP professional weer op te starten. Windows XP en Windows 2000 zullen de kaart automatisch installeren. Het kan zijn dat je na de installatie gelijk een melding krijgt dat er draadloze netwerken beschikbaar zijn, wellicht van de buren of van een stadsnetwerk zoals Wireless Leiden. Voor nu eventjes negeren. Eerst de router aansluiten.

DraadlozeCourtesy of Linksys

Linksys WRTG42 draadloze router installeren

  • Plug de kabel die vanuit de modem komt in de daarvoor bestemde 'internet' poort op de achterkant van de router.
  • Plug (minimaal) één computer met een kabelverbinding in een van de 4 switch poorten achterop de router. Deze verbinding gebruiken we om de router eenmalig te configureren voor draadloze verbindingen. De kabel wordt meegeleverd bij de router.
  • Sluit de stroomadapter aan
Draadloze Courtesy of Linksys