Inhoud

Router instellen (2)

Menu: Wireless > Basic Wireless Settings.
  • De wireless network mode hangt af van de netwerkkaarten die je in het draadloos netwerk gebruikt. Ik zet de wireless network mode op G-only, omdat ik alleen netwerkkaarten gebruiken van de 802.11g standaard. Als je zowel 802.11g en 208.11g apparatuur gebruikt, dan kan de snelheid van de 802.11g apparataen daar onder lijden. Als een 802.11g apparaat met een 802.11b apparaat verbonden is dan is de snelheid beperkt tot die van het tragere 802.11b apparaat. Dat wil zeggen: 11 Mbits in plaats van 54 Mbits.
  • De SSID mag je zelf verzinnen. Deze heb je later nodig, dus onthoud hem.
  • Het kanaal staat standaard op 11 en het is aan te raden die als eerste te proberen. Andere kanalen die je kan proberen mocht je problemen ondervinden zijn 1 en 6. Dit zijn kanalen waarvan de frequentiebreedtes elkaar niet overlappen.
  • Wireless SSID Broadcast laten we nu voor het gemak aan staan. Als SSID broadcast aan staat, dan zendt de router om de paar seconden het SSID uit, zodat computers in de omgeving op de hoogte worden gebracht van de aanwezigheid van het draadloze netwerk. Op SSID Broadcast kom ik terug in het artikel een draadloos netwerk beveiligen. [url=/static/images/wrtg54_wireless_settings.gif target=_blank]draadloos vergroten[/url]