Inhoud

Verbinden met de router

Als de kaart juist geïnstalleerd is zal je misschien meteen al een melding krijgen van Windows krijgen dat er een draadloos netwerk gevonden is. Je kunt dan direct door op deze melding te klikken naar onderstaand menu. Als je de melding niet krijgt ga je in Windows naar start > settings > network connections, dubbelklik op de draadloze netwerkverbinding, kies properties en dan het tabblad 'wireless networks'.

Wireless

Zoals je ziet is het netwerk SSID van de router hier zichtbaar. Aangezien we met gorgeous verbinding willen maken selecteren we gorgeous en klikken we op de 'configure' knop. Wireless Het SSID is al ingevuld.

Als het goed is heb je nu met succes een netwerk met draadloos internet opgezet. Test jouw draadloos internet door je browser te openen en even naar www.tekstenuitleg.net te surfen :). Als dat lukt is alles mooi en wel, maar het netwerk is nog niet beveiligd. Het is nog helemaal open. Iedereen die zich nu binnen het bereik van de router bevindt kan nu contact maken en surfen. Ik raad je aan door lezen: een draadloos netwerk beveiligen