Inhoud

Windows XP/2000 met ICS

Als je een Windows XP of Windows 2000 computer gebruikt om internet te delen met behulp van Internet Connection Sharing (ICS) dan moet je op deze computer de poortinstellingen doen.

Windows XP service pack 1

  • Kies "start > settings > control panel > network connections" (start > instellingen > configuratiescherm > netwerkverbindingen)
  • Dubbelklik op de internetverbinding en kies "properties" (eigenschappen)
  • Ga naar het tabblad advanced (geavanceerd) en kies "settings" (instellingen)

Windows XP service pack 2

  • Kies "start > settings > control panel > security center"
  • Ga naar het tabblad advanced, selecteer de internetverbinding en kies settings

Je ziet een lijst met standaard services die je kunt draaien op netwerk clients. Als je FTP serveraanvinkt kun je meteen een ip adres invullen van de client met de FTP server.Je ziet dat Windows ervan uit gaat dat je poort 21 van de router op poort 21 van de client pc wil mappen. Wil je zoals hierboven beschreven een ftp server op een andere poort van de client computer draaien dan kun je op "Add" klikken. Je kunt dan zelf de service een naam geven (kan alles zijn), het ip adres van de computer die de service draait en de external (router/internet) en internal (client computer) poorten opgeven. port De requests voor de FTP server komen binnen op poort 21 op de router computer en worden doorgestuurd naar poort 2222 op netwerkcomputer 192.168.1.105. In dit geval staat de FTP server dus ingesteld om op poort 2222 te luisteren.