Inhoud

Conclusie

Een relationele database in mooi gereedschap voor het efficient opslaan en snel opvragen en bewerken van gegevens. Het is niet voor niets dat de relationele database zo immens populair is.

In deze cursus database ontwerpen heb ik me puur gericht op het ontwerp van de database. Wil je echt met een database aan de slag dan zijn de volgende websites en artikelen zeker de moeite waard.

  • In de categorie database van Leren.nl vind je een groot aantal database-gerelateerde artikelen en cursussen
  • In de categorie SQL van Leren.nl kun je veel lezen over SQL, de 'Structured Query Language'. SQL is de taal die gebruikt wordt om databases te bevragen en bewerken. Een onmisbare taal als je in de praktijk met databases aan de slag wil!
  • Bij About.com legt Mike Chapple de principes van database-normalisatieuit.
  • RSolutions.net gaat uitgebreid in op het normaliseren van databases, sleutels, relaties en referentiĆ«le integriteit.
  • Bij Wikipedia vind je uitgebreide informatie over de geschiedenis van de database, verschillende database-modellen, de interne werking van databases en de technische mogelijkheden van databases.

Binnenkort zullen op Tekstenuitleg ook artikelen verschijnen over SQL en over het bouwen van je eigen database-applicatie met Microsoft Access. Deze cursussen staan al in de steigers, maar vereisen nog wat werk. Houd de site in de gaten!