Inhoud

Outlook account instellen

In dezecursus Outlookstellen je een emailaccount in van het domein van de internet service provider Tiscali (inmiddels overgegaan in Telfort). Tiscali biedt zowel POP3 als SMTP aan. We kunnen de servers van Tiscali dus gebruiken om zowel mail op te halen als te verzenden.

Als je Outlook net geïnstalleerd hebt en je opent Outlook voor de eerste keer dan zie je een 'wizard' die je vraagt of je emailaccount wil configureren. Kies 'ja' en je ziet het onderstaande 'servertype' scherm. Heb je Outlook al eerder geopend dan open je het onderstaande scherm als volgt:

  1. Ga naarExtra > E-mailaccounts
  2. Kies Een nieuw e-mailaccount toevoegen en klik op VolgendeOutlook
  3. Kies in het bovenstaande 'servertype' scherm POP3en klik op VolgendeOutlook
  4. In het scherm 'Instellingen voor internet-e-mail' doe je eigenlijk alle instellingen voor het emailaccount. BijNaamvul je je eigen naam in. Deze naam verschijnt bij de berichten die je verzendt. Bije-mailadresvul je je emailadres in. Dit adres verschijnt als afzenderadres bij email die je verstuurt. De gebruikersnaam en het wachtwoord bijaanmeldingsgegevenszijn voor de POP3 service van je e-mailprovider. Vaak is degebruikersnaamgelijk aan het eerste deel van het e-mailadres.
  5. Bijinkomende e-mail (POP3)vul je het adres van de POP3 server in. In geval van Tiscali is dit pop3.tiscali.nl.
  6. BijServer voor uitgaande e-mail (SMTP)vul je het adres van de SMTP server in. In geval van Tiscali is dit smtp.tiscali.nl.
  7. Druk op de Accountinstellingen testenknop om de instellingen te testen. Als het goed is zie het onderstaande. Outlook

Je kunt nu in Outlook naar de inbox gaan en met deVerzenden/Ontvangenknop kijken of er nieuwe emailberichten zijn.