Inhoud

De interface van Outlook 2003

 

De interface van Outlook 2003 is in eerste instantie vertikaal opgedeeld. Links vind je de mappenlijst (inbox, verzonden items, etc), in het midden de emaillijst en rechts het op dat moment in de lijst geselecteerde emailbericht. Deze vertikale layout is eenvoudig naar de 'klassieke' layout te veranderen door naarbeeld > leesvensterte gaan en danonderte kiezen.

De mappenlijst aan de linkerkant biedt een overzicht van het emailaccount. Er zijn twee lijsten met mappen. De eerste zijn deFavoriete mappenen de tweede bevatAlle e-mailmappen.

  • HetPostvak inis de plaats waar nieuwe emailberichten binnenkomen.
  • Ongelezen mailis eigenlijk niet echt een map, maar een functie. Het toont alle mailberichten die je nog niet gelezen hebt.
  • Voor opvolgentoont alle mails waarvan je aangegeven hebt dat je ze moet beantwoorden. (Later zie je hoe).
  • Verzonden itemsspreekt voor zich. Hier zitten alle mails in die je verzonden hebt.
  • Conceptenbevat emails die je nog in de maak zijn. Als halverwege het typen van een email wil stoppen kun je de mail opslaan viabestand > opslaanof met de toetscombinatieCTRL + S. Deze berichten worden bewaard in de mapconcepten.
  • De mapOngewenste emailbevat spam berichten.
  • Verwijderde itemsbevat e-mails die je verwijderd hebt.

Je kunt zelf mappen toevoegen aan de mappenlijst. Rechtermuisklik oppersoonlijke mappenaan de top van de mappenlijst en kiesNieuwe map...Vul in het scherm dat verschijnt eennaamin en klik op OK. Het zelf aanmaken van mappen is een goede manier om je email te organiseren. De persoonlijke mappen worden opgeslagen in het Outlook PST bestand dat je kunt gebruiken om email te backuppen en terug te zetten. Daarover later meer.

Je kunt in Outlook emailberichten slepen. Slepen doe je door een bericht in bijvoorbeeld de inbox te selecteren met de muis waarbij je de muisknop ingedrukt houdt. Je kunt zo bijvoorbeeld makkelijk berichten uit de inbox naar een van je persoonlijke mappen slepen.