Blog

Het Tekstenuitleg blog reflecteert op de wondere wereld der ICT. Van 'product launches' tot software bugs en van internetverbindingen tot de aanschaf van een nieuwe computermachien.

Umbraco, een open source .NET CMS

dinsdag 6 december 2011 00:03

Op de werkvloer bij een grotere websitebouwer heb je vandaag de dag meestal twee soorten ontwikkelaars rondlopen: .NET-ontwikelaars en Java-ontwikkelaars. In veel bedrijven ben je ook echt het één of het ander. Overstappen doe je niet. Je bent nu eenmaal geboren als Javaan en daarom word je nooit een .NET developer. Wisselen van programmeertaal voelt voor sommigen een beetje als vreemdgaan.

Maar ook een slechte gewoonte als vreemdgaan heeft voordelen. Je ontmoet nog eens iemand en je ziet weer eens wat van de wereld. Zo ontdekte ik op een van mijn .NET escapades het CMS Umbraco. Ik was als Javaan in de veronderstelling dat Java the place to be was als het om open source software ging, maar ook in de .NET...
» Lees verder

Verspringende cursor op Dell laptop

dinsdag 29 november 2011 01:36

Het toetsenbord van mijn geliefde Dell Latitude E6540 vertoont kuren sinds een aantal dagen. De cursor verspringt tijdens het typen op willekeurige momenten naar andere plekken op het scherm. Ik had precies hetzelfde probleem met mijn oude Dell Latitude E5500.

Problemen met een verspringende cursor schijnen vaker voor te komen. Een zoekactie op Google levert behoorlijk wat resultaten op van mensen met hetzelfde probleem. Tijd voor wat onderzoek dus. En tijd voor een filmpje!

 

Er wordt op veel forums...
» Lees verder

Wordfeud cheat apps en cheat sites zijn flauw

zaterdag 19 november 2011 01:23

Ik ben niet zo'n gamer. Niet meer in elk geval. Ik heb een keer bijna een jaar onafgebroken Battlefield 2 en Unreal Tournament gespeeld, maar toen was het wel gedaan met mijn game carrière. Totdat ik Wordfeud tegenkwam, de digitale versie van Scrabble voor op je mobiele telefoon (als je niet weet wat Scrabble is, klik. Als je niet weet wat een mobiele telefoon is.. never mind).

Wordfeud woordenlijsten

Ik hoorde een keer van een vriend en zijn vriendin dat ze samen in bed "Wordfeuden". Welnu, zei ik. Dat moet dan wel erg interessant zijn, want meestal doen...
» Lees verder

Glasvezel in Amsterdam. Wanneer, waar en hoe lang nog?

donderdag 17 november 2011 17:07

Eén keer per jaar kom ik het idee om een thuisserver neer te zetten. En één keer per jaar besluit ik na een avondje 'window shoppen' voor een leuke server om het toch niet te doen. De nu verkrijgbare ADSL en VDSL internetverbindingen zijn te traag voor mijn doeleinden. Ik wil onder andere mijn mediacollectie benaderen, mijn website hosten en mijn eigen mail hosten. Dat kon elkaar weleens in de weg gaan zitten op een verbinding met een upstream van 1 of enkele Mbits.

Het wachten is op glasvezelinternet. Als je in Amsterdam op de goede plek woont dan heb je al toegang tot glasvezelinternet, ofwel Fibre To The Home (FTTH) (Een technologie zonder interessante...
» Lees verder