Glasvezel in Amsterdam. Wanneer, waar en hoe lang nog?

Eén keer per jaar kom ik het idee om een thuisserver neer te zetten. En één keer per jaar besluit ik na een avondje 'window shoppen' voor een leuke server om het toch niet te doen. De nu verkrijgbare ADSL en VDSL internetverbindingen zijn te traag voor mijn doeleinden. Ik wil onder andere mijn mediacollectie benaderen, mijn website hosten en mijn eigen mail hosten. Dat kon elkaar weleens in de weg gaan zitten op een verbinding met een upstream van 1 of enkele Mbits.

Het wachten is op glasvezelinternet. Als je in Amsterdam op de goede plek woont dan heb je al toegang tot glasvezelinternet, ofwel Fibre To The Home (FTTH) (Een technologie zonder interessante afkorting is geen technologie). Delen van Oost en Osdorp zijn al aangesloten op dit razendsnelle netwerk. Maar hoe lang gaat het duren voordat West, Centrum, et cetera aangesloten zijn?

Andreas op dinsdag 31 maart 2015 16:22 Glasvezelnet?? Amsterdam de hoofdstad van Nederland maar hoe is het mogelijk dat deze ontwikkeling zo traag op gang komt hier?? Amsterdam loopt wéér eens als sukkeltje achteraan.

OH MY GOD op woensdag 21 juni 2017 15:45 2 jaar verder en nog steeds geen glasvezel in de hoofdstad van europa .... schande!

Je emailadres wordt niet getoond op de site
5 - 4 =