Verspringende cursor op Dell laptop

Het toetsenbord van mijn geliefde Dell Latitude E6540 vertoont kuren sinds een aantal dagen. De cursor verspringt tijdens het typen op willekeurige momenten naar andere plekken op het scherm. Ik had precies hetzelfde probleem met mijn oude Dell Latitude E5500.

Problemen met een verspringende cursor schijnen vaker voor te komen. Een zoekactie op Google levert behoorlijk wat resultaten op van mensen met hetzelfde probleem. Tijd voor wat onderzoek dus. En tijd voor een filmpje!

 

Er wordt op veel forums gesuggereerd dat het komt doordat tijdens het typen het touchpad aangeraakt wordt, maar dat is echt het probleem niet. Ik raak nooit de touchpad als ik type. Daar zitten mijn handen te hoog voor.

Als je de touchpad zou aanraken tijdens het typen dan zou je bovendien verwachten dat de muisaanwijzer verspringt en niet de cursor in je tekst. Het lijkt wel alsof de touchpad op willekeurige momenten een "double tap" actie detecteert. Als je double tapt op de touchpad dan verspingt de cursor namelijk wel in een tekst.

Mogelijke oplossingen die ik vond op internet

- De batterij uit je laptop halen, weer terug doen en dan weer opstarten -> Geen succes. Wel een plaatje.

Dell laptop zonder batterij

- Het kleine pieletje in het midden van het toetsenbord dat gebruikt wordt om de muis te besturen gebruiken om de muis pointer helemaal bovenin het scherm te zetten. Dan zou het weggaan -> geen succes. (Misschien was dit een grap trouwens :)

- In een post op het Dell forum suggereert iemand om de versie van de BIOS te checken en te kijken of de laatste drivers geïnstalleerd zijn. Nog geen zin in. Misschien later. Bovendien is dit probleem nieuw en zijn de drivers en BIOS in tussentijd niet veranderd.

- Op notebookreview loopt een forumdiscussie waarin mensen met een springende cursor een oplossing proberen te vinden. Er wordt vaak gesuggereerd dat het ligt aan het per ongeluk aanraken van de touchpad, maar dat is het echt niet. Als je de touchpad zou aanraken dan verschuift alleen de muis pointer en dan verspringt de cursor niet.

Er wordt een applicatie aangeraden zoals touchpad blocker. Touchpad blocker biedt een tijdelijke oplossing. Het zorgt ervoor dat op het moment dat je typt er geen opdrachten van de touchpad uitgevoerd worden. Bovendien zegt het *ping* als het input van de touchpad blokkeert. Ik hoor op het moment best vaak *ping*, maar ik kan nu wel normaal doortypen :)

Ik weet dus inmiddels het probleem tegen te gaan met Touchpad blocker, maar de eigenlijke oorzaak heb ik nog niet gevonden (*ping*).

- Volgende mogelijkheid: toch maar drivers dan. Ik ga naar Dell support en download de nieuwste touchpad drivers (en intussen lees ik een artikel over verspringende muisaanwijzers van Jack Schofield van The Guardian. We're not alone!

Goed, ik ging dus naar Dell voor de laatste touchpad driver voor mijn laptop. Je zou misschien aan een toetsenbord driver denken, maar die zie ik niet. Volgens mij werkt het toetsenbord gewoon met standaard drivers.

Touchpad driver installatie

Ik ben benieuwd. Ik heb tot nu toe geen *pings* van touchpad blocker gehoord, dus misschien was een driver update voor Dell in elk geval de oplossing. Toch blijft het vreemd dat een laptop dit probleem blijkbaar opeens krijgt. Alsof er ergens een mannetje in woont die een knopje omzet. Goed. Voordat mijn fantasie op hol slaat ga ik even iets anders doen. Als ik over een half uur nog geen ping heb gehoord verklaar ik het probleem opgelost.

In elk geval voor de Dell Latitude E6540  lijkt de oplossing inderdaad een driver update te zijn. Ik gebruik momenteel driver versie 7.1208.101.124 voor de Dell touchpad en daarmee heb ik dus geen verspringende cursor. Olé!

 

brian op donderdag 20 september 2012 10:24 Laatste stap is meest logische stap, waarom daar niet mee beginnen?

M Prins op donderdag 3 januari 2013 11:52 Bedankt voor jouw uitgebreide artikel ik wordt nl. gek van hetgeen jij omschrijft en heeft me de laatste weken al uren gekost omdat ik nogal snel type en ik bijv. halve mails verstuur door dit probleem.... Wel grappig dat het tijdens het typen van dit bericht geen enkele keer mis is gegaan dus wellicht is het bezoeken van deze pagina de oplossing :-) groet, Marco http://www.reccen.nl

Barbara op maandag 15 april 2013 13:26 Heeft iemand DE oplossing al gevonden? Ik ben in staat mijn twee maanden oude laptop het raam uit te smijten. Gek word ik er van!

John op dinsdag 21 mei 2013 20:08 Ik heb een laptop van Asus met hetzelfde probleem en ik word er helemaal gek van! Ik vrees dat het misschien komt door een virus maar zeker weet ik het niet. Op mijn oude Dell Inspiron 9300 heb ik er nooit last van gehad.

Jean op zaterdag 25 mei 2013 10:22 ik de zelfde problemen als hierboven met mijn laptop Amilo, de cursor die verspringt in het midden van een ander zin, om zot van te worden , zou dat een troyan kunnen zijn ?

Quinten op zondag 2 juni 2013 15:31 Ik heb op mijn parket bell laptop precies het zelfde! Ik word er gek van. Ik heb dit probleem een jaar geleden ook al eens gehad. Toen 2 maanden de laptop niet aan gehad en het ging weer goed. Nu laptop ik er weer elke dag op en opeens doet het toetsenbord weer vreemd. Misschien een virus? Gr, Quinten

Kees op vrijdag 1 november 2013 15:28 Mijn Toshiba laptop vertoont hetzelfde probleem. Laatste touchpad drivers bieden geen soelaas. Om kierewiet van te worden.

Mark Steffens op zaterdag 14 december 2013 14:54 Sinds een paar dagen ook steeds een verspringende cursor op het scherm. Errug irritant tijdens het typen van mail en andere dokumenten. Virusscanner er overheen gehaald: geen resultaat. Alle mogelijke testjes gedaan met het toetsenbord: geen resultaat. Toen ging ik over het touchpad van de laptop met mijn hand en tot mijn verbazing bewoog de muispijl (het touchpad was uitgeschakeld omdat ik een eksterne muis gebruik). Blijkbaar was op de een of andere manier de blokkering uitgeschakeld (op mijn Asus X75V laptop de toetsencombinatie fn+f9). Blokkering weer ingeschakeld en voilá: touchpad weer geblokkeerd en probleem verholpen.

BTH op donderdag 16 januari 2014 15:40 Ook hier hetzelfde probleem als bij TS. Probleem in zowel WindowsLiveMail als in Word. Microsoft gebeld omdat dit wellicht een Office 2013 via W8 probleem betrof. Niet het geval. De ASUS S400C is doorzocht op drivers voor de touchpad. Wel gevonden (PS2) maar niet te de-activeren. Aldus via ASUS site nwe TP driver geinstalleerd die WEL kon worden uitgezet. Probleem lijkt opgelost. Overigens werkte bij mij het uitzetten TP via F9 niet.

JePe op maandag 24 maart 2014 22:01 Ik gebruik een vrij nieuwe ASUS N76VB-T4038H. Het gebeurt mij ook voortdurend en het is hoogst irritant. Ik heb hier bij eerdere laptops nooit problemen mee gehad. Het touchpad is kennelijk extreem gevoelig en reageert misschien wel op persoonsoplading.

Roos op maandag 31 maart 2014 12:45 Je bent geweldig! Ik hou bijna van je! Mijn touchpad doet het al best lang niet meer normaal (ik heb een ´neppe´ adapter), en sinds mijn laptop opnieuw geïnstalleerd is, doet mijn cursor precies wat jij zegt. Helaas was ik niet zo slim het algemene beeld te negeren (van het per ongeluk aanraken van je touchpad) en dus was ik op zoek naar nieuwe drivers etc. Dit installeren mislukt steeds, maar nu ga ik die blokker proberen!!! super super super super bedankt!!!!

Marco van de Ruit op maandag 7 juli 2014 20:36 Ik heb na weken irritatie en een punt waarop ik bijna m'n laptop heb vernietigt de tip gevolgd om een nieuwe driver voor mijn touchpad te installeren opgevolgd. gelijk aan het begin van de installatie kreeg ik de melding dat de driver die ik wilde installeren al geïnstalleerd was. ik ben toch door gegaan en wonder boven wonder werkt mijn Latitude E6420 weer perfect. Thanks voor de tip en je uitgebreide artikel. greetz, Marco

Marco van de Ruit op maandag 7 juli 2014 20:36 Ik heb na weken irritatie en een punt waarop ik bijna m'n laptop heb vernietigt de tip gevolgd om een nieuwe driver voor mijn touchpad te installeren opgevolgd. gelijk aan het begin van de installatie kreeg ik de melding dat de driver die ik wilde installeren al geïnstalleerd was. ik ben toch door gegaan en wonder boven wonder werkt mijn Latitude E6420 weer perfect. Thanks voor de tip en je uitgebreide artikel. greetz, Marco

Serena op vrijdag 17 oktober 2014 05:49 Your website design so professional.And it's so attractive the VISITORS. Feedback looks very well.Does your company market these products ? We are also maunfacturing and marketing All brands of 100% genuine original & OEM (Compatible) Laptop batteries and laptop adapters.And also marketing Top quality laptop keyboards,fans and other laptop parts.Will you wanna to purchase it from us.With 8 years professional factory experiences.If any interest just contact me freely. Looking forward to your trial order!(Email:serena@fs-laptop- battery.com Skype: fs-battery09 whatsapp:86-13631632734)If you do not take charge of purchasing, please transfer this email to the right person, thank you!

Berny op woensdag 11 februari 2015 21:16 Ik heb de driver ook vervangen. Had het zelfde gedonder en nu doet ie het weer. eindelijk eens een stuk uitleg waar je wat aan hebt. Top werk. Thanks

Berny op woensdag 11 februari 2015 21:16 Ik heb de driver ook vervangen. Had het zelfde gedonder en nu doet ie het weer. eindelijk eens een stuk uitleg waar je wat aan hebt. Top werk. Thanks

Berny op woensdag 11 februari 2015 21:16 Ik heb de driver ook vervangen. Had het zelfde gedonder en nu doet ie het weer. eindelijk eens een stuk uitleg waar je wat aan hebt. Top werk. Thanks

Berny op woensdag 11 februari 2015 21:16 Ik heb de driver ook vervangen. Had het zelfde gedonder en nu doet ie het weer. eindelijk eens een stuk uitleg waar je wat aan hebt. Top werk. Thanks

Curly op donderdag 14 januari 2016 10:51 Ook ik heb hetzelfde euvel met mijn Windows 7 Asus notebook R700V. Om het probleem te lijf te gaan had ik eerder la n's Office gede-installeerd, en opnieuw geïnstalleerd. Dit hielp sowieso niet. Het euvel bleef bestaan, zowel in kladblok als in wordpad. Zoals word geadviseerd zal ik nu een driver update doen. Hoop dat helpt. Het blijft voor mij een raadsel hoe en of welke software dit probleem heeft veroorzaakt.

Aad op zondag 17 januari 2016 10:58 Heb ook een Asus, volgens mij een kwestie van dll's die zijn blijven hangen, na het verwijderen van niet ondertekende freeware software.

Aad op zondag 17 januari 2016 11:05 Heb je de oplossing gevonden, schrijf het hier. Weten we het allemaal!

Ivan op maandag 25 april 2016 12:21 Ik heb ook dit probleem op mijn Dell Latitude D-630 met Windows 7 pro ik hoop dat een oplossing komt.

Geurts op zaterdag 7 mei 2016 11:21 Springen van cursor bij typen komt door statische lading je moet jezelf aarden via een draad in de klem van een geaard stopcontact Ook de compuer als dat kan aansluiten op een geaard stopcontact Wel uitkijken met het werken aan het stopcontact want anders loop je kans dat jezelf "licht"gaar geven Proberen als het lukt is het pprobleen verholpen Suc6

Geurts op zaterdag 7 mei 2016 11:21 Springen van cursor bij typen komt door statische lading je moet jezelf aarden via een draad in de klem van een geaard stopcontact Ook de compuer als dat kan aansluiten op een geaard stopcontact Wel uitkijken met het werken aan het stopcontact want anders loop je kans dat jezelf "licht"gaar geven Proberen als het lukt is het pprobleen verholpen Suc6

Geurts op zaterdag 7 mei 2016 11:22 Springen van cursor bij typen komt door statische lading je moet jezelf aarden via een draad in de klem van een geaard stopcontact Ook de compuer als dat kan aansluiten op een geaard stopcontact Wel uitkijken met het werken aan het stopcontact want anders loop je kans dat jezelf "licht"gaar geven Proberen als het lukt is het pprobleen verholpen Suc6

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:25 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:25 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:26 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:26 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:26 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:26 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:26 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:27 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:28 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:28 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Willy Talsma op maandag 25 juli 2016 18:28 Ook ik heb het probleem met de curser. Werd er doodziek van, en zag er tegen op om lange teksten te maken. Gisteren vond ik een oplossing, die voor mij werkt. Twee doorzichtige lineaaltjes van 15 cm achter elkaar geplakt over de touchpad. Daarna als een razende zitten typen, en de curser is niet meer versprongen. Heb het bij mijn 2e Dell computer ook getest, en daar ging het ook goed. Mijn laptops staan op het bureau. Ik hoef ze niet mee te nemen, dus voor mij is het een goede oplossing. Misschien hebben jullie er iets aan.

Aad op zaterdag 5 november 2016 20:46 Hier een tijdelijke maar goed werkende oplossing: - Touchpad verwijderen met REVO uninstaller. - Muis verwijderen met REVO uninstaller. - PC opnieuw opstarten Dit hielp bij mij een tijdje. Helaas heb ik het probleem na vele maanden in mindere mate terug. Download hier het gezipte programma Revo Uninstaller Freeware Portable. http://bit.ly/1qImbJ9 Download hier Revo Uninstaller Pro: http://bit.ly/H2JWXD Zie hier een screenshot van het REVO programma. http://bit.ly/2fowKmc Revo Uninstaller Free is fully compatible with 32-bit and 64-bit versions of Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 and Windows Server Veel succes.

Je emailadres wordt niet getoond op de site
7 - 5 =