Wordfeud cheat apps en cheat sites zijn flauw

Ik ben niet zo'n gamer. Niet meer in elk geval. Ik heb een keer bijna een jaar onafgebroken Battlefield 2 en Unreal Tournament gespeeld, maar toen was het wel gedaan met mijn game carriรจre. Totdat ik Wordfeud tegenkwam, de digitale versie van Scrabble voor op je mobiele telefoon (als je niet weet wat Scrabble is, klik. Als je niet weet wat een mobiele telefoon is.. never mind).

Wordfeud woordenlijsten

Ik hoorde een keer van een vriend en zijn vriendin dat ze samen in bed "Wordfeuden". Welnu, zei ik. Dat moet dan wel erg interessant zijn, want meestal doen jullie volgens mij andere dingen in bed. Slapen bijvoorbeeld. Dus vol verwachting heb ik daarna Wordfeud gedownload en sindsdien ben ik hooked. Ik weet inmiddels van elk willekeurig Nederlands woord hoeveel punten het oplevert, ik speel vijf potjes tegelijk (mijn zus 20) en ik onderbreek regelmatig gesprekken omdat ik een nieuw woord binnen krijg. Het is wachten op de eerste Wordfeud-kliniek waar mensen onder begeleiding weer kunnen leren wennen aan een leven zonder.

Woordenlijsten

Het leuke van Wordfeud is dat je met iedereen kan spelen die een mobiele telefoon heeft. Lekker handig, zo digitaal. Het nadeel is dat er online allerlei mogelijkheden zijn om een beetje tot heel erg vals te spelen. Zo zijn er op internet woordenlijsten te vinden waarin je bijvoorbeeld woorden met een q en woorden met een c kunt vinden, of alle twee- en drieletterwoorden. Ik vind dat persoonlijk nog acceptabel. Ik mocht vroeger ook spieken (14 punten) als ik spelletjes Scrabble deed met mijn ouders en oudere zus. Maar voor Wordfeud zijn er complete woordenboeken te raadplegen waar alle mogelijke Wordfeud-woorden in staan. Dat maakt het zelfs voor de grootste dyslect mogelijk om met een monsterscore te winnen.

De mensen van Wordfeudwoordenboek.nl hebben er gelijk maar een hele site aan gewijd. En "Eline" van XS4ALL was zo aardig om al die lastige woorden met een c, q, x en y even online te zetten.

Cheats apps

Maar het gaat verder dan dat. Ik begon een complot te vermoeden toen ik verloor van een onbekende meneer (je kunt ook tegen willekeurige tegenstanders spelen) die het woord "inviel" legde, de verleden tijd van invallen, denk ik. Ik vond het een vreemde vondst. Toen twee dagen later mijn zwaar dyslectische vriend met dezelfde vondst kwam geloofde ik het niet meer. Deze jongen haalde op de middelbare school een 2 voor Nederlands en is zo dyslectisch dat-ie kat met een u schrijft. Ik vroeg hem waar hij dat woord in godsnaam vandaan toverde... geen antwoord.... later in de kroeg vroeg ik het nog een keer.... een grimas. Aha. Een cheat app. De boef.

Cheat for Wordfeud is een app voor de iPhone, Dutch Word finder een app voor Android, maar er zijn er veel meer. Het is een kwestie van even Googlen en rondvragen onder je vrienden wat de beste cheat app is. Tenminste, als je zou willen valsspelen, een woord dat in het woordenboek van de rechtgeaarde Wordfeuder natuurlijk niet voorkomt.

 

Erik op maandag 13 februari 2012 23:16 Wordfeud, hoe verslavend. Ikzelf ben niet zo van de sites waar je een foto kan uploaden en je gelijk het woord terug krijgt met de meeste punten. Wel mag ik graag hulpmiddelen gebruiken. Zoeken door lijsten met woorden of kijken welke woorden je kan maken met de letters op je plankje. Ik gebruik daarvoor de site www.woordenmeteen.nl.

Kees op zaterdag 10 maart 2012 00:01 Aldus de maker van woordenmeteen.nl... lol. Wordfeud cheats zijn een zwaktebod. Een echte man/vrouw speelt alles uit het blote hoofd!

sivakumar op maandag 28 mei 2012 04:01 ik wil een oefenigen wordfeud hebben

Marith op dinsdag 2 oktober 2012 09:51 Het is wel handig als je weet welke woorden je wel en niet kan neerleggen. daarom gebruik ik http://www.wordfeudwoorden.nl

cilia op dinsdag 19 februari 2013 00:02 Ik heb telkens een deens spel hoe kom ik hier vanaf. Wie help me.

Deborah op dinsdag 19 februari 2013 09:07 Ik vind feudfraud wel erg makkelijk en ook snel, krijg ik trouwens een lesje woordenschat cadeau :-) Ik gebruik zelf de app op mijn iphone maar ze hebben ook een site: http://www.feudfraud.nl

Slunse op dinsdag 13 mei 2014 13:01 Hoe kan je de rating van je tegenstander zien?

Margriet op vrijdag 13 november 2015 08:03 Ik kan sinds kort mijn foto bij wf niet meer veranderen. Er komt een kleurloos plaatje te staan. Wat moet ik doen?

Margriet op vrijdag 13 november 2015 08:03 Ik kan sinds kort mijn foto bij wf niet meer veranderen. Er komt een kleurloos plaatje te staan. Wat moet ik doen?

tasya op zaterdag 24 september 2016 04:59 This is a good site! come on and join with us! http://dewabet.asia , http://agenbola1.com

Je emailadres wordt niet getoond op de site
6 - 3 =